Wine Journal
Welkom bij het Wine Journal Van Zegveld
Hier ontdekt u binnenkort een breed scala aan artikelen en interviews over diverse wijnthema’s. Onze doelgroep omvat wijnliefhebbers, sommeliers en horecaprofessionals die hun kennis willen uitbreiden. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om altijd up-to-date te blijven met nieuwe artikelen, proeverijen en evenementen.

De kunst van weingut Ernst Triebaumer
De kunst van weingut Ernst Triebaumer Wijngoed Ernst Triebaumer. De familie Triebaumer woont al sinds 1691 in Rust, en sindsdien is wijnbouw een belangrijk thema

Grabenwerkstatt, een dynamische visie uit de Spitzer Graben.
Op 18 juni hebben wij de wijnen van de Grabenwerkstatt geproefd in het gezelschap van de wijnmakers Franz Hofbauer en Michael Linke, samen met Lorenz Trautsamwieser (wijnbar Bogarl in Weissenkirchen), Peter Mandl (Weingut Stadt Krems en Projekt Höll) en Louis Leitgeb (verkoop bij Vinothek Fohringer in Spitz).

Natuurwijn Uitgelegd
Het begrijpen van natuurwijn kan uitdagend zijn omdat er geen officiële regels voor zijn. Toch zijn er enkele gemeenschappelijke praktijken en overtuigingen onder natuurwijnproducenten en -liefhebbers.

Johann Donabaum
Mijn eerste kennismaking met Johann Donabaum vond plaats in 2021 op wijngoed Knoll. Tijdens het diner raakten we in gesprek en spraken af om een keer zijn assortiment te proeven. De vrijdag erop nam ik de bus naar het dorpje Spitz. Anja Knoll zei: “Ik zie je zondag weer,” waarop ik antwoordde: “Hoezo?” Ze zei: “Als jij met Johann gaat proeven, wordt het een proeverij van twee dagen.” Dat bleek ook zo te zijn.